Friday, March 8, 2019

Gyereksarok: A tyúk és a tojás

Az ökológiai gazdaságban a tyúkok nyugodtan kapirgálhatnak a szabadban, és csak természetes úton termelt ennivalót kapnak. Nem vágják le a csőrüket és nem csípik le a szárnyaikat. Gyakran kisebb csoportokban élnek, és kényelmes körülmények között rakják a tojásaikat. Az ökológiai gazdálkodással foglalkozók különleges szabályokat tartanak be azért, hogy a tyúkok a lehető legboldogabban és legegészségesebben éljenek.

A tojásokat a gazda gyűjti össze. Néha a gazda egyenesen a gazdaságból adja el a tojásokat vagy más termelőkkel együtt egy közeli piacon. Néha pedig eladja őket egy vállalatnak amelyik közértekbe vagy éttermekbe adja tovább.  

Mielőtt a biotojásokat eladnák, megtisztítják és dobozba teszik őket, megjelölve, hogy hol, hogyan és ki termelte őket. A tojás lehet még olyan biotermékek hozzávalója is, mint például tésztaféléké vagy édességeké, melyekre ugyanezeket a jelzéseket vagy feliratokat teszik. 

Amikor a családod úgy dönt, hogy olyan tojást vagy más terméket vesztek, amin ezek a jelzések olvashatók, az azt is jelenti, hogy mindent megtudhattok arról, milyen különleges szabályokat tartott be a gazda, és arról is, milyen boldog és egészséges életet élt a tyúk, amelyik a tojást tojta. Ezután már csak a finom és jó minőségű étel elkészítése van hátra! 

No comments:

Post a Comment

Kedves Olvasó!
Ide írhatod észrevételeidet, megjegyzéseidet az adott témában, de kérlek, hogy a megjegyzésed ne legyen senkire nézve sértő, bántó és kerüld a fölösleges vita-helyzeteket, köszönöm!