Az ökológiai gazdaságban a tyúkok nyugodtan kapirgálhatnak a szabadban,
és csak természetes úton termelt ennivalót kapnak. Nem vágják le a
csőrüket és nem csípik le a szárnyaikat. Gyakran kisebb csoportokban
élnek, és kényelmes körülmények között rakják a tojásaikat. Az ökológiai
gazdálkodással foglalkozók különleges szabályokat tartanak be azért,
hogy a tyúkok a lehető legboldogabban és legegészségesebben éljenek.
A tojásokat a gazda gyűjti össze. Néha a gazda egyenesen a gazdaságból
adja el a tojásokat vagy más termelőkkel együtt egy közeli piacon. Néha
pedig eladja őket egy vállalatnak amelyik közértekbe vagy éttermekbe
adja tovább.
Mielőtt a biotojásokat eladnák, megtisztítják és dobozba teszik őket,
megjelölve, hogy hol, hogyan és ki termelte őket. A tojás lehet még
olyan biotermékek hozzávalója is, mint például tésztaféléké vagy
édességeké, melyekre ugyanezeket a jelzéseket vagy feliratokat teszik.
Amikor a családod úgy dönt, hogy olyan tojást vagy más terméket vesztek,
amin ezek a jelzések olvashatók, az azt is jelenti, hogy mindent
megtudhattok arról, milyen különleges szabályokat tartott be a gazda, és
arról is, milyen boldog és egészséges életet élt a tyúk, amelyik a
tojást tojta. Ezután már csak a finom és jó minőségű étel elkészítése
van hátra!
No comments:
Post a Comment
Kedves Olvasó!
Ide írhatod észrevételeidet, megjegyzéseidet az adott témában, de kérlek, hogy a megjegyzésed ne legyen senkire nézve sértő, bántó és kerüld a fölösleges vita-helyzeteket, köszönöm!