Thursday, March 28, 2019

Gyereksarok: A tehén és a tej




A tehenek az ökológiai gazdaságokban nincsenek megkötve vagy elzárva a zöld mezőktől, melyeken tiszta és természetes legelőhöz juthatnak. A gazdák, akik ezeket a teheneket tartják, bizonyos szabályokat tartanak be azért, hogy biztosítsák az állatok teljes kényelmét, és hogy friss, jó minőségű tejet adjanak



A gazdák és segítőik rendszeresen összegyűjtik a tejet és különleges tejfeldolgozó üzemekbe küldik azt, ahol palackozzák vagy friss és finom tejtermékek készítéséhez, például sajthoz, joghurthoz, tejszínhez vagy fagylalthoz használják.


Amikor a biotejet palackozzák vagy tejtermékeket készítenek belőle, egy különleges jelzést vagy feliratot írnak fel rájuk, ami információt tartalmaz arról, hogy hol, hogyan és ki gyártotta a terméket. Ezeket a termékeket aztán különleges bioboltokban, közértekben, éttermekben és kávéházakban adják el.


Amikor a családok, mint amilyen a tiéd is, ilyen jellel vagy felirattal ellátott tejet vagy más tejterméket vásárolnak, megtudhatják, hogyan tartotta be a gazda a különleges szabályokat, és biztosak lehetnek abban, hogy a tehén kényelmes és egészséges életet él. Erre gondolhatnak, miközben megeszik a finom joghurtot vagy az egészséges gabonapelyhet, és még sok mást! 

No comments:

Post a Comment

Kedves Olvasó!
Ide írhatod észrevételeidet, megjegyzéseidet az adott témában, de kérlek, hogy a megjegyzésed ne legyen senkire nézve sértő, bántó és kerüld a fölösleges vita-helyzeteket, köszönöm!